Vjerojatno jedna od težih zadaća sa kojima se susreću vlasnici pasa je učenje psa da dođe kad ga pozovete. Nekoliko zabavnih igara može Vam pomoći da utvrđujete gradivo, a zabavit ćete se i vi i vaš pas.

pesek 32
  1. U stanu ili kući dvoje ljudi sjedi na podu jedno nasuprot drugome udaljeni otprilike 1,5 m. Pas je na povodcu i jedna osoba drži psa, a druga kraj lajne. Osoba koja drži lajnu pozove psa, veselim i ugodnim tonom. Ukoliko je potrebno, povuče psa do sebe i pohvali ga. Psa okrenete, osobe izmjene lajnu i postupak se ponavlja. Cilj je ponavljanje sve dok psa nije potrebno vuči. Tada možete povećati udaljenost između osoba i vježbati sve dok pas dobrovoljno ne dolazi na poziv.
2. Ista igra kao i prethodna samo bez korištenja lajne. Ako pas ne dolazi na poziv, stavite ga nalajnu i ponovite igru pod brojem        1. Cilj je dolazak psa bez navlačenja sa lajnom.
3. Pas nije na povodcu. Jedna osoba se sakrije (u drugu sobu) i pozove psa. Nakon što pas dođe pohvali ga i nagradi. Ako pas      ne dođe do osobe u drugoj sobi, primite psa za ogrlicu i odvedite ga do osobe u drugoj prostoriji, recite mu da sjedne                  i   pohvalite ga. Ponovite cijeli postupak. Cilj je dapas dolazi bez oklijevanja na pozive osoba. 
4. Ponovite prethodni postupak i skrivajte se u različitim prostorijama.   Ako je psu potrebna pomoć, povedite ga držeći za               ogrlicu do mjesta gdje se nalazi osoba koja ga je zvala. Svaki put kada pas pronađe osobu koja ga je zvala pohvalite ga i           nagradite. Cilj je ponavljanje postupka sve ok pas ne pronađe osobu svaki put kad ga pozove. 
Ponovite igru pod brojem 1, ali u vrtu ili nekom ograđenom prostoru.
Ponovite igru pod brojem 2, također u vrtu ili ograđenom prostoru. Psa stavite na lajnu ukoliko nije koncentriran na vježbu. Pohvalite ga. Ponavljajte sve dok pas ne dolazi na svaki poziv, čak i ako mu nešto odvraća pažnju.
Ponovite igru 3 u vrtu ili negdje vani. Ponavljate dok pas ne pronađe osobu koja ga zove i to svaki put.
Ponovite postupak pod brojem 4 vani, sve dok vas pas ne pronalazi lako. Za ovu igru bit će dovoljna samo jedna osoba. Psa možete odvesti u neki siguran park, šumu ili slično. Sakrijte se svaki put kada se pas previše udalji od vas. Zapamtite – uvijek nagradite i pohvalite psa kada vas pronađe.
Nastavite vježbati na raznim mjestima gdje psu razne stvari odvraćaju pažnju.
Sami izmislite neke slične igre. Važno je pas bude nagrađen za uspješan dolazak i korigiran ukoliko ne dođe na vaš poziv.