Većina pasa koji se ne mogu kontrolirati ili su neposlušni u kući završe zatvoreni u nekoj drugoj sobi ili dvorištu. Nažalost, to ne riješava problem.  Psi su scoijalne životinje, žele socijalnu interakciju i najsretniji su kad ih uključite u vaše dnevne aktivnosti. Ta izolacija može psa, kad dobije vašu pažnju ili ga pustite u sobu ili kuću, toliko uzbuditi da će on opet pomahnitati i tako se nastavlja krug.
Jedna od najbitnijih naredbi koju psa možete naučiti je 'mir' ili 'smiri se'. Tu naredbu se može naučiti već u vrlo ranoj dobi. Naredbu 'mir' štene može naučiti čak i prije 'sjedni' naredbe. . 'Mir' naredbu je najlakše naučiti štene, no i odrasli psi mogu naučiti nove naredbe.
pesek 28
Kako?                                                                                                                     
Nježno polegnite štene na leđa; ako se migolji, pokušajte ga nježno držati na leđima dok se ne smiri. Ako se štene stvarno vrpolji, reži i pokušava ugristi polegnite ga na bok. Štenad koja pokazuje znakove griženja kada ih se položi na leđa mogu kasnije postati vrlo dominantni psi. Ukoliko se vaše štene ponaša na taj način na vama je da riješite taj problem. U većini slučajeva dominantno štene će se puno otimati i pokušat će ugristi vašu ruku. Pokorno štene će se samo malo vrpljiti, ali će se vrlo brzo opustiti i okrenut će glavu u stranu. Izbjegavanje direktnog gledanja u oči je znak pokornosti, pa ne tjerajte štene da vas gleda. Bolje je da štene izbjegava vaš pogled, jer na taj način u hijerarhiji čopora vi postajete 'vođa'. Dok nježno držite psa na leđima ili boku, recite 'mir' nježnim, ugdonim, ali odlučnim glasom. Nemojte tepati. Ovo su satovi učenja, a ne maženja. No ipak nemojte štene preplašiti preglasnom ili vrištećom naredbom. Kada se počne migoljiti, držite ga na leđima (nježno, ali čvrsto) i govorite 'mir' sve dok se ne opusti. Kada se štene opusti i smiri recite 'bravo' ili nešto slično i popustite stisak. Svaki put kad se štene počne migoljiti, primite ga malo čvršće i recite 'mir'. I tada opet ponovite 'mir' kad se smiri. Pripazite da nemate duge ili labave rukave koji bi mogli škakljati štene, pa ga na taj način tjerati da se vrpolji. Cilj je da štene bude neprekidno mirno 20 sekundi. To će možda biti nemoguće prvih nekoliko puta, pa je 3-5 sekundi mira prihvatljivo. Tada štene pustite i obilato ga pohvalite. Ponavljajući ovakvu igru, štene će vrlo brzo naučiti što znači 'mir' tako da kasnije nećete imati problema. I kad se pas počne ludirati i trčati po sobi samo recite 'mir' i on će znati da je došlo vrijeme da se smiri.